Laddar Evenemang

Gumbo spelar blues, boogie, roots och soul med rötter i New Orleans, Louisiana och beskrivs ibland som Göteborgs eget The Meters.
Kombinationen av stor musikalisk skicklighet och energiskt scenframträdande har erövrat publikens och kritikernas hjärtan. Bandet har med sin ”karnevalsblues” och sanslöst svängiga livespelningar slagit knock på bluespubliken sedan starten år 2001.

Allt började runt millenieskiftet när bandets två grundare gjorde sin pilgrimsfärd till New Orleans och den legendariska festivalen JazzFest. “Fan, det här måste vi ju ta hem och göra i Sverige!” Och så blev det. Sen ledde det ökade intresset för oss, i och med att ingen hade det här stuket i Sverige, till massor av spelningar i norden och även ett par gig i Europa och inte minst fyra plattor och flera P4-live gig.

Detta kryddiga gäng har bland annat vunnit Torrekulla Blues Prize 2002 för att de ”på ett levande sätt och med hög kvalité för ut bluesen till en ny publik”.

Mikael Westman – gitarr/sång
Per-Johan Altin – piano
Henrik Bengtsson – bas
Michael Edlund – trummor
Olof Skog – saxofon
Andreas Gidlund – saxofon

Portarna öppnas 19.00. Band på scenen kl 20.00-22.30. Mat och dryck finns till försäljning.

Huvudarrangör: Bluesföreningen Blå Kaktus i samarbete med Norrköpings Kommun, Rapidkopia i Norrköping AB, Scandmetall AB, Studiefrämjandet och Hotell Nordic

Plats: Blå Kaktus Blues pub i Kulturkvarteret Hallarnas lokaler med ingång från Bråddgatan 34