Laddar Evenemang

Ida Bang & the Blue Tears

Det svenska blueshoppet  – som Dagens Nyheter kallade dem – Ida Bang & The Blue Tears är ett av Sveriges främsta band på bluesscenen som gör musik vilken kanske enklast beskrivs som soulrock. Albumet “Good To Me” fick en fantastisk recension i DN och ledde till en utökad turné då de fick följa med som förband till ett av deras favoritband Lake Street Dive i Europa. Senaste singeln ”Keep on keepin’ on”, producerad av Ida Bang och Elias Ortiz, är en riktig glädjedänga som visar vilken riktning bandet nu har tagit.

Kärleken för bluesen var det som förde dem samman och anledningen till att de bildade bandet 2013. Sedan starten för åtta år sedan har de turnerat flitigt över hela Europa och övertygat både publik och kritiker om att de är ett fantastiskt liveband.

I låtskrivandet tar de inspiration av blues, americana och soul från USA vilket omvandlas till hur det är att växa upp i Stockholm med långa mörka vintrar. Det egna materialet blandas med andra guldkorn av covers som gått igenom ett Bang-filter.

Ida Bang – sång

John Bernström – gitarr

Leo Henriksson – gitarr

Patrik Engström – bas

Leo Sund – trummor

Spelningen börjar kl 20.00 men vi öppnar dörrarna vid 19.00. Ingång i hörnet av Bråddgatan/Kungsgatan, Norrköping. Mat och dryck finns till försäljning.

Din biljett bokar du på www.blakaktus.com. Inga fysiska biljetter behövs, uppge bara namn eller bokningsnummer i entrén.

Varmt välkomna önskar

Bluesföreningen Blå Kaktus