Laddar Evenemang

Åter igen på Blå Kaktus scen efter förra årets succé. Zubaida Solid (Solid Zue) beskrivs bäst med orden ”kraftfull stämma i liten kropp”. Förra året gjorde det här gänget ett bejublat framträdande på Blå Kaktus och nu har vi dem här igen. Med inspiration av stora röster inom Blues, Soul och 70-tals rockera, sammanflätar hon sitt soulbluesiga sound med lekfull improvisation och tonvis av attityd. Med sig har hon ”The Crooked Teeth” som medför improvisationsglädje och attityd, men som framförallt utmärks av ett svängigt kraftpaket som består av en rysligt tight bas- och trumsektion som spelat ihop sedan barnsben i glada Hudiksvall. De kompletteras i sin tur av två gitarrister som delar inspirationskällor vilka hämtas ur en bred palett av genres som soul, jazz, funk, country och rootsrock nermixat i en bluesig grund.

Zubaida Solid – Sång

Johan Borgström – Gitarr

Charlie Holmlund – Gitarr och sång

Jacob Tellin – Klaviatur

Olle Lundström – Bas

Johannes Braaf – Trummor

Portarna öppnas 19.00. Band på scenen 20.00-22.30.

Huvudarrangör: Bluesföreningen Blå Kaktus i samarbete med Norrköpings Kommun, Rapidkopia i Norrköping AB, Scandmetall AB, Studiefrämjandet och Hotell Nordic

Pris: Entrè 200kr (icke medlem) Entrè 150kr (medlem) Medlemsskap 250kr Ansökan om medlemsskap och bokning av biljetter sker på hemsidan blakaktus.com.