Laddar Evenemang

Det är en stor ära att få hälsa de här storheterna välkomna till Sverige och Blå Kaktus som första stopp på sin Europaturné.
Var och en har de sina egna långa karriärer och personligheter och det som de skapar tillsammans får ni inte missa.

Anson Funderburgh fick en trave 45-varvare tillsammans med sin första gitarr och inspirerades av både blues och rock’n roll. Han gick in i musiken på heltid redan som 15-åring och bildade the Rockets som 21-åring. Hans öra för stil, ton och känslighet har gjort honom till en av de viktigaste moderna bluesgitarristerna.

Mike Morgan inspirerades av Soulen under sin uppväxt men när han första gången hörde Stevie Ray Vaughan tog musiken en ny riktning. Efter att ha bildat the Crawl slog dom igenom stort till kritikernas jubel. Efter några år på turné fck Mike jobb som chef på en MC frma i Dallas, men nyligen har han kommit tillbaka till musiken och är nu ute på vägarna igen.

Shawn Pittman växte upp i Oklahoma lyssnandes på sin mormor spelande boogie-woogie. Efter att ha fastnat för att spela gitarr och flyttat till Texas gav han ut sin första CD 1997. Han är nu uppe i 12 utgivna CD och turnerar hårt i USA och Europa.

Anson Funderburgh – gitarr
Mike Morgan – 
gitarr, sång
Shawn Pittman – 
gitarr, sång
Drew Allain – 
bas
Kevin Schermerhorn – 
trummor

Portarna öppnas 19.00. Band på scenen kl 20.00-22.30. Mat och dryck finns till försäljning.

Huvudarrangör: Bluesföreningen Blå Kaktus i samarbete med Norrköpings Kommun, Rapidkopia i Norrköping AB, Scandmetall AB, Studiefrämjandet och Hotell Nordic

Plats: Blå Kaktus Blues pub i Kulturkvarteret Hallarnas lokaler med ingång från Bråddgatan 34.