Laddar Evenemang

Hannes Bennich, född 1994 i Norrköping, är en altsaxofonist och kompositör. Han har snabbt utmärkt sig på den nordiska jazzscenen med sitt rytmiska spel och sin tekniska frihet. Hannes är nu aktuell med sin debutskiva ”When Losing A Dream To Reality” som släpptes den 28:e oktober förra året på det brittiska skivbolaget Whirlwind Recordings. Han är den första svenska bandledaren på skivbolaget och en svensk debutant som får skivkontrakt med ett prestigefyllt engelskt skivbolag hör inte till vanligheterna.

Skivan hämtar sin inspiration från människors olika drömmar och visioner och skivans titel ”When Losing a Dream to Reality” summerar hur man förlorar en dröm så fort den är uppfylld. Oavsett resultat så kan du inte längre påverka eller forma drömmen dit du kanske hade önskat. Hannes Bennich – Saxofon, Britta Virves – Piano, Tomas Sjödell – Bas, Emil Norman – Trummor

Hannes Bennich har tilldelats 2023 års upplaga av Jazzsaxen. Jazzsaxen består av två delar. Dels en glassaxofon som tillverkats på Reijmyre Glasbruk dels ett stipendium på 12 000 kronor. Stipendiet möjliggörs genom stöd från Laila och Charles Gavatins Stiftelse för Jazzmusik. Jazzsaxen delas ut till Hannes Bennich i samband med kvällens konsert. När konserten är slut så övergår den till jamsession.

Bra att veta

Dynamos lokaler är tillgänglighetsanpassade. Ingång för rörelsehindrade från Tunnbindaregatan 37. Bilparkering på gatorna i närområdet. Restaurangen Puck’n Roll är öppen hela kvällen.

Insläpp – 18.00

Biljettpris, ordinarie – 270 kr

Biljettpris, medlem – 210 kr

Biljettpris, studerande – 80 kr