Laddar Evenemang

Hej Hilma – en cirkus- och teater föreställning om att måla det osynliga. Föreställningen är inspirerad av Konstnären Hilma af Klints liv och estetiska språk. I denna föreställning möter man den lilla flickan Hilma.

Hej Hilma – En cirkus och teater föreställning inspirerad av Konstnären Hilma af Klint. Hilma vill undersöka hur det är att måla det osynliga. Hon vill göra kartor över det vi inte kan se, men som finns ändå. Hon funderar över många saker….Var finns man innan man blir till? Är man ett ägg, eller en stjärna i universum? Och var finns hennes syster Hermina?

Hon möter en magisk svan, en tokig alv och hon hittar sin syster. Tillsammans gör de en resa genom universums osynliga världar och målar en saga för det lilla ägget om att bli till och om att allt hänger ihop och behöver varandra. Natten behöver dagen, det stora behöver det lilla och blomman behöver vinden för att sprida sina frön.

Hilma af Klint – en viktig kvinna och abstrakta måleriets föregångare i svensk konsthistoria. Föreställningen vill ge en glimt av Hilma af Klints liv och estetiska universum. Vi vill inspirera barn till att måla och undersöka Hilmas former, fantasier och tankar. Hur ser känslor ut om du ger dom färger? Hur ser musik ut om du målar den?

Du bokar biljett genom att sända ett mail till info@kulturkvarterethallarna.se

Föreställningen startar kl 15.00. Biljetterna kostar 70 kr per person.

Man betalar på plats när man kommer med swish.