Laddar Evenemang

Sanna Kvinnor är ett av Lefflers mest berömda och spelade verk, ett spännande drama om relationer, makt, överseende och “den sanna kvinnligheten”. Vi möter Fru Bark, vars make är spelmissbrukare. Fru Bark har nyligen fått ett eget kapital i arv och hennes make är skuldsatt och i desperat behov av pengar. Fru Bark vill hjälpa maken ur knipan men hennes ena dotter Berta uppmanar modern att inte ge bort sina pengar, eftersom Berta inte kan försörja hela familjen ensam. Fru Barks andra dotter, Lissi, blir i samma veva utsatt för ett stort svek då hennes man Wilhelm är otrogen med en prostituerad. Berta önskar att både Fru Bark och Lissi ska slå sig fria från sina män, medan Herr Bark menar att den sanna kvinnan är förstående och förlåtande och ska överse männens snedsteg. Även i våra dagar är detta drama mycket aktuellt och det är spännande att se vad som har förändrats sedan pjäsen skrevs för över 100 år sedan, och vad som inte har förändrats.

Av Anne Charlotte Leffler
Regi Frida Nyström
Medverkande: Siri Sandström, Ulrika Bäckström, Robert Bergström, Melinda Börjesson, David Osmanoff, Anton Augustsson, Anja Ljuslin

Sanna Kvinnor spelas i Tredje Kammaren på Teater Bråddgatan 34;

Tor 12/5 kl 19
Fre 13/5 kl 19
Lör 14/5 kl 15

Ons 18/5 kl 19
Sön 22/5 kl 16

Biljetter bokas på bokning@kvartersteatern.com eller 011 10 16 08. Biljettpris 120 kr/ordinarie, 60 kr/student/ungdom under 20 år/ pensionär, fri entré för Kvartersteaterns medlemmar. Om du köper en biljett till Sanna Kvinnor får du fri entré till En Räddande Ängel!

Sanna Kvinnor är ca 1 timme & 40 minuter lång. Bilder finns på kvartersteatern.com