Laddar Evenemang

Jag har bara ögonblick – Anders Widmarks vackraste kärlekssånger

Anders Widmark är vida uppskattad för sina tolkningar av våra psalmer, jazz, soul och visor. Men, framför allt är det musik och texter som vi bär med oss som styrka i det dagliga livet, lika mycket i sorg som glädje.

En foxtrot till Beethovens femma. Figaros bröllop avbryts av en dammsugare. En vind reser mot Mälarens stränder. En sång som alltid grämer sig. Ögonblick av kärlek, tvekan, längtan.
Allt detta ryms i Kärlekssånger av Anders Widmark – tvåfaldig grammisvinnare. I programmet ingår också två nyskrivna sångtexter av Keith Reid – grundare av rockgruppen Procol Harum, tillika textförfattare av klassikern A Whiter Shade of Pale.

Anders Widmark är pianist, jazzmusiker, kompositör och låtskrivare som varit programledare för SVT´s program ”Album”. År 2003 vann han en grammis för albumet ”Genom varje andetag” tillsammans med Helen Sjöholm och 2009 för albumet ”Resonanser”. Anders har sina rötter i Uppsala.

Zoe Finer är sångerska och skådespelare och har bland annat deltagit i tv-succén ”Så ska det låta”. Hon har jobbat med Anders Widmark sedan 2010 och medverkar bl a på skivan ”Anders Widmark – Horses On The Run”. Zoie har en varm personlig röst som pendlar mellan soul och jazz.

Köp din biljett och stöd en lokal kör, välj nedan:

Länk Fenixkören:
https://www.biljettkiosken.se/ogonblickfk

Länk kören Mixtum:

https://www.biljettkiosken.se/ogonblickkm