Laddar Evenemang

EN KVÄLL FÖR DET FRIA KULTURLIVET
med Charlie Brolund och Hilma Phalén

Vi samlas en afton i musikens tecken för att tillsammans uppmärksamma och värna om det fria kulturlivet. Kvällen är också en hyllning till studieförbundens betydelse för detta!

Runt om i landet pågår en nedmontering av stödet till kulturen i form av bl.a. minskade anslag och stora nedskärningar i studieförbundens budget.

Det fria kulturlivet och folkbildningen är ett viktigt fundament i ett öppet, hållbart och demokratiskt samhälle. Det vill vi ta hand om, tillsammans med er!

Överskottet från konserten går tillbaka till studieförbunden och folkbildningen i Östergötland.

CHARLIE BROLUND

Charlies nya album Brunnen är producerat tillsammans med hammondorganisten tillika Norrköpingssonen Erik ”Errka” Petersson. Albumet släpps den 12 april på vinyl-LP, CD och digitalt. Mitt bland jazzande rytmer, gåshudsframkallande hammondorgel, proggitarrer och drömska Mellotronstråkar berättar Charlie personligt om vardagens gåvor och utmaningar, om livets glimrande ögonblick. Det handlar om en cykeltur ner till sjön med kärleken en ljus sommarnatt, om föräldrar, föräldraskap och barn. Om hopp och tvivel inför framtiden men framför allt om en förundran och tacksamhet över den stund vi fått.

Sångerna och texterna rotade i den svenska visan men spritsade med folkpop, jazzrock och hookiga refränger.

”Det är en slags tröst att lyssna till Charlies låtar, en kram och ett ord på vägen bort från något jobbigt”
– Vakentimmar

Charlie Brolund – sång, klaviatur
Erik ”Errka” Petersson – hammondorgel
Jesper Lundquist – gitarr, bas
Ulrik Ording – trummor

HILMA PHALÉN

19 åriga Hilma Phalén skriver svensk vispop med inslag av country. Att skriva har alltid varit hennes sätt att uttrycka sig och att få ro i själen. I hemstaden Linköping har hon stått med sin gitarr och en mikrofon på nästan varje scen. I december släppte hon sitt debutalbum “En pessimistisk syn på livet”. “Klarhet för dig”, singel till albumet har flera gånger spelats på P4 Östergötland. Med texter om längtan, skärp som skaver och folk att försvinna bland i en romantiserad storstadsdröm bjuder hon in till ett intimt möte med publiken.