Laddar Evenemang

Hur ofta ser vi två sångerskor i ett gemensamt projekt på den svenska jazzscenen? Alldeles för sällan tycker de två kollegorna, tillika nära vännerna, Amanda Ginsburg och Lovisa Jennervall.

Amanda Ginsburg är en flerfaldigt prisad sångerska och låtskrivare som på bara några år gjort sig självklar på den svenska musikscenen. Hennes signum är de vardagliga betraktelserna och det nära tilltalet, alltid med lekfullhet och otvivelaktigt sväng. Balanserandes mellan jazz, svensk visa och folkton har båda hennes album ”Jag har funderat på en sak” och ”I det lilla händer det mesta” belönats med Grammis för Årets jazz.

Lovisa Jennervall är en hyllad jazzsångerska, kompositör och arrangör vars röst har beskrivits som berörande, genuin och varm. Hon har förmågan att genom sin musik skapa berättelser som får lyssnaren att vilja höra varje ton, varje dynamisk förändring. Mest känd är hon från den prisade jazzkvartetten Ellas Kapell, som av Lira utnämndes till Årets Vokaljazz 2021, men hon hittas också i projekt som Lovisa Jennervall Wind Ensemble och Sture Kvintett.

I kompositören, pianisten och sångerskan Blossom Dearies musik möts nu Amanda Ginsburg och Lovisa Jennervall tillsammans med några av Sveriges mest etablerade jazzmusiker. Blossom Dearie ligger bakom musikaliska pärlor såsom: “Hey John” och “I like you, you’re nice” men har också med sin omisskännliga röst förevigat jazzstandards som “I´m Hip”, “Manhattan” och “Put On A Happy Face”.

Lovisa Jennervall, sång, Amanda Ginsburg – sång, Carl Bagge – piano, Ilaria Capalbo – kontrabas, Adam Ross – trummor

Bra att veta

Restaurangen öppnar kl.18.30

Insläpp – 18.30

Biljettpris, ordinarie – 350kr

Biljettpris, medlem – 290 kr

Biljettpris, studerande – 100 kr